суботу, 13 квітня 2013 р.

Рибний бульйон та овочевий відвар

                                             Рибний бульйон

Інгредієнти:

                       --  1 кг рибних відходів
                       --  3-4 л. води
                       --  1 цибулина
                       --  1 корінь петрушки
                       --  лавровий лист
                       --   сіль і перець за смаком
                      

Рецепт:

              Рибний бульйон готують з рибних відходів - голів, кісток, плавників і шкіри або з дрібної риби. Відходи старанно промивають, великі кістки й голови розрубують на частини,  видаливши зябра. Дрібну рибу потрошать, видаляють зябра і промивають.
      Підготовлені рибні відходи кладуть у каструлю, заливають холодною водою, закривають кришкою і доводять до кипіння. Після цього кришку знімають, додають промите коріння (моркву, петрушку), цибулю, лавровий лист, сіль і продовжують варити на малому вогні 50 - 60 хвилин, періодично знімаючи піну й жир. Готовий бульйон проціджують крізь густе сито або марлю.
 

                                      Овочевий відвар


Інгредієнти:

                На 1 кг овочів - 5 літрів води, сіль і перець - за смаком.
                  
Рецепт:


            Овочевий відвар готують з моркви, петрушки, селери, пастернаку, цибулі та інших овочів. Після обчищання й промивання овочі нарізають, кладуть у каструлю, заливають холодною водою і варять 1-1/2 год., рахуючи з почату закипання. Наприкінці варіння кладуть сіль і запашний перець. Готовий відвар проціджують.

1 коментар:

  1. очень понравился рецепт этого бульона, варила его в мультиварке) кстати если ктото ищет мультиварку , то вот здесь очень выгодные цены http://catalogue.technoportal.ua/multivarka.html

    ВідповістиВидалити