Рибний бульйон
Інгредієнти:
-- 1 кг рибних відходів-- 3-4 л. води
-- 1 цибулина
-- 1 корінь петрушки
-- лавровий лист
-- сіль і перець за смаком
Рецепт:
Рибний бульйон готують з рибних відходів - голів, кісток, плавників і шкіри або з дрібної риби. Відходи старанно промивають, великі кістки й голови розрубують на частини, видаливши зябра. Дрібну рибу потрошать, видаляють зябра і промивають.
Підготовлені рибні відходи кладуть у каструлю, заливають холодною водою, закривають кришкою і доводять до кипіння. Після цього кришку знімають, додають промите коріння (моркву, петрушку), цибулю, лавровий лист, сіль і продовжують варити на малому вогні 50 - 60 хвилин, періодично знімаючи піну й жир. Готовий бульйон проціджують крізь густе сито або марлю.
Підготовлені рибні відходи кладуть у каструлю, заливають холодною водою, закривають кришкою і доводять до кипіння. Після цього кришку знімають, додають промите коріння (моркву, петрушку), цибулю, лавровий лист, сіль і продовжують варити на малому вогні 50 - 60 хвилин, періодично знімаючи піну й жир. Готовий бульйон проціджують крізь густе сито або марлю.
Овочевий відвар
Інгредієнти:
На 1 кг овочів - 5 літрів води, сіль і перець - за смаком.Рецепт:
Овочевий відвар готують з моркви, петрушки, селери, пастернаку, цибулі та інших овочів. Після обчищання й промивання овочі нарізають, кладуть у каструлю, заливають холодною водою і варять 1-1/2 год., рахуючи з почату закипання. Наприкінці варіння кладуть сіль і запашний перець. Готовий відвар проціджують.
очень понравился рецепт этого бульона, варила его в мультиварке) кстати если ктото ищет мультиварку , то вот здесь очень выгодные цены http://catalogue.technoportal.ua/multivarka.html
ВідповістиВидалити