Про мене та про сайт

      Доброго Вам часу доби. Мене звуть Малахов Євген. Народився я в місті Харькові, яке є першою столицею України, де живу і зараз. Окрім ланів, дивної природи та добрих людей, вабить мене в Україні її національна кухня.

      Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв та їх високими смаковими й поживними властивостями. Борщі і пампушки, вареники і галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі у всьому світі.

      Українська кулінарія налічую сотні рецептів, що характеризуються простотою приготування і прекрасними, неповторними смаковими якостями, ароматом, соковитістю. Українці жартома кажуть про свою кухню: " У нас просто: борщ, каша, третя кваша ".

      Українській кухні властиві різноманітність вживаних продуктів та комбінування кількох видів теплової кулінарної обробки: смаження, варіння, тушкування, запікання. Лишень способів варіння борщу понад тридцять, а до його складу входять близько двадцяти найменувань продуктів. Для багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м'яса. Це голубці з м'ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м'ясо, шпиговане овочами.

      Особливо смачні страви, приготовлені у спеціальних керамічних горщиках (печеня, вареники зі сметаною запечені, картопля тушкована з м'ясом та чорносливом, тощо ).
      Велике значення в українській кухні з давніх-давен мають страви з риби: карась запечений у сметані, щука тушкована з хріном, рибні крученики, фарширована риба.
      Популярні в Україні різні каші ( пшоняна, гречана, гарбузова та ін.) і вироби з них ( січеники, запіканка, крупники, бабки).

      На цьому сайті будуть опубліковані рецепти і технологія приготування страв та виробів української кухні, розроблені на основі рецептів і способів приготування давніх українських страв.
      Подано рецепти нових страв, у яких використано продукти, що застосовуються в сучасному харчуванні. Мабуть (я поки міркую), буде характеристика харчової цінності окремих продуктів і рекомендації по організації раціонального харчування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар